Европски дан језика – угледни час

image_pdfimage_print

ИЗВЕШТАЈ О ОДРЖАНОМ УГЛЕДНОМ ЧАСУ

            У уторак, 26.09.2023. као 5. по распореду био је одржан угледни час хоризонталне наставе, посвећен обележавању Европског дана језика.

Час је био одржан у одељењима I 1, I 2, I 4. Тачније, та одељења су била спојена на поменутом угледном часу – укупно је било присутно 32 ученика. 

Предавачи су били :

– Мандић Маријана (професор француског језика)

– Топаловић Ружица (професор енглеског језика)

– Јанковић Мирослав (професор руског језика)

            Такође је часу присуствовао и колега Мијаиловић Владимир, који је помогао у техничкој организацији часа, а направио је и фотографије које ће бити постављене на сајт школе.

            Ученици су били подељени у 3 групе и наизменично су одговарали на питања, која су била у вези са језиком, културом и знаменитостима земаља чији се језици изучавају у школи (Француска, Велика Британија и Русија). Питања су била пуштана из презентације коју су поменути професори страних језика припремили.

            Тачни одговори су били сабирани и на крају је резултат био изједначен. Све 3 групе су дале по 80 % тачних одговора.

            Ученици су на крају били прилично задовољни и изјавили су да је час био јако занимљив и да би волели да оваквих часова буде више.

            Треба напоменути да је Европски дан језика био обележен и постављањем различитих слика и едукативних материјала на инфо – табли у холу школе. У поменутој активности су учествовали ученици одељења II 4, III 4 и IV 2.

            На крају можемо закључити да је Европски дан језика обележен на један занимљив начин.

Мандић Маријана

Топаловић Ружица

Јанковић Мирослав