Извештај о посећеном 38. Међународном сајму туризма

image_pdfimage_print

ИЗВЕШТАЈ О ПОСЕЋЕНОМ 38. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

      Ученици првог разреда, образовни профил финансијски администратор и ученици четвртог разреда, образовни профил економски техничар, посетили су 20. фебруара 2016. године, 38. Међународни сајам туризма, 7. Сајам вина – „BeoWine“, 12. Сајам сувенира и 12. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство „HORECA“ у Београду.

На сајам је ишла група од 27 ученика и одењске старешине наведених одељења, Неранџа Јовичић и Јелица Кузељевић.

Мото овогодишњег сајма је био „Где још нисте били?“. На сајму своју понуду за  предстојећу туристичку сезону понудиле су туристичке организације, агенције, туроператори, хотели, планински центри, бање, језера, градови, регије из земље и иностранства. Своју понуду су представиле и издавачке куће, осигуравајуће куће, факултети и више школе из области туризма и угоститељства.

Присуствовали смо презентацији ТО „Златибор“, на којој је представљена нова туристичка понуда Златибора, активан одмор, здравствени туризам и други садржаји…

      Учествовали смо у бројним наградним играма. Дегустирали смо гастрономске специјалитете, који су карактеристични за поједине дестинације, као што су грчке ванилице, турске баклаве и ратлук.

Циљ посете сајму је био:

  • упознавање туристичке понуде, културе и  обичаја различитих земаља
  • уживање у сајамској понуди и садржајима и
  • упознавање значаја развоја туризма за националну економију једне земље.

Након обиласка сајма имали смо слободно време за шетњу и разгледање у Кнез Михаиловој улици до 17 часова, када је био планиран повратак за Чајетину.

По повратка закључили смо да је било много разлога за посету сајму.

 ФОТОГРАФИЈЕ СА САЈМА

nerka nerka2

 

 

 

Чајетина, 01. март 2016. године.

Јелица Кузељевић

 Неранџа Јовичић