IZVEŠTAJ SA TAKMIČENJA “IZAĐI MI NA TEGLU”

Zlatibor je u petak 21.10. i subotu 22.10.2016. bio domaćin treće sezone i Velikog finala takmičenja u pripremanju ajvara “Izađi mi na teglu”, karavana koji afirmiše tradicionalnu hranu I porodične vrednosti. Organizatori kažu da su obišli 25 gradova i na svom putu napunili preko 4000 tegli. Oko 1500 učesnika je učestvovalo u ovoj akciji.. Ovom prilikom u Beogradu donirano je 1.000 tegli deci bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj ulici.

„Pravi srpski ajvar se pravi od od same paprike. Crvena paprika bi trebalo da bude kvalitetna, hibridi nisu poželjni za pravi ajvar. Glavni tajni sastojak – puno strpljenja, puno ljubavi i puno vremena“ kaže jedna od učesnica ovog takmičenja, inače učenica Ugostiteljsko turističke škole iz Čajetine.
Na takmičenju su učestvovale dve ekipe iz naše škole, “Pingvini” i “Slavuji, učenici III i IV razreda,obrazovni profil Kulinarski tehničar. Veliku podršku su imali od predmetnih nastavnika Ljubomira Mitrašinovića I Nebojše Krpovića,koji je u subotu učestvovao i u radu žirija. Učešće u sprovođenju takmičenja imali su i Turistički tehničari sa svojom profesorkom Jelicom Kuzeljević.

autor:

Jelena Marić