Извештај са такмичења

image_pdfimage_print

Факултет за туристички и хотелијерски менаџмент Универзитета Сингидунум из Београда угостио нас је у уторак 28.03.2023. године као организатор такмичења за ученике средњих стручних школа. Овогодишњи задатак подразумевао је кандидатуру туристичке дестинације за домаћина међународног догађаја. Наша школа представила је идеју тима који су чинили ученици треће године Марта Раденовић, Лука Младеновић и Ана Николић, који су са менторком, професорком Софијом Павловић Луковић поднели кандидатуру Златибора као домаћина Првог светског форума о гастрономији и туризму.

Ученици су израдили материјал који подразумева опште информације о дестинацији и веома детаљно разрађен програм форума са локалним организационим одбором и локалним говорницима. Кроз програм су представили и предузеће Голд Гондолу и јединствен гастрономски производ „Бранч у ваздуху“, као и удружење Злата које окупља предузетнице и оснажује жене да се укључе у развој туризма и гастрономије. Хвала Туристичкој организацији Златибор на подељеним подацима и материјалу који је био значајан за израду презентације. Имали смо подршку и Туристичке организације Ужице који су већ подносили кандидатуру и од Светске туристичке организације добили потврду за добро одрађен посао, јер је Мокра Гора проглашена за једно од најлепших туристичких села на свету.

Жири у саставу:

Драгана Прибићевић – пројектни менаџер Конгресног бироа Туристичке организације Србије

Милош Димитријевић – генерални менаџер агенције MIROSS, највеће агенције за организацију догађаја у региону

Сандра Досковић – помоћник директора Београдског сајма

Сара Ђапа –  председница Парламента Сингидунума

Алекса Панић – асистент,

донео је одлуку да наши ученици заслужују друго место од девет тимова који су се представили. Све је обрадовало наградно путовање у Солун у мају и додатно нас мотивисало да се одазивамо на већи број такмичења и да представимо Угоститељско-туристичку школу из Чајетине као школу која школује одличне кадрове у туризму.

Софија Павловић Луковић