Кухињски калфа 2018

Кухињски калфа 2018

kk

Такмичење угоститељских школа Србије у припремању и аранжирању здравих и приступачних оброка, Кухињски калфа, замишљено је као серијал прилога из школских кухиња.
Уз помоћ својих наставника, ученици спремају јела која су специјалитети у срединама у којима се налази њихова школа. Пажња је усмерена на нутритивну вредност оброка као и на цену, која треба да буде прихватљива.

Снимање и припрема јела одвија се у школским ресторанима, на истим местима на којима се и полажу испити из куварства, оне који одговарају укусу и традицији града и околине у којој се налази седиште школе.

Сваког уторка провераваћемо како кувају ученици угоститељских школа у Србији. Камере РТС-а снимиле су у школским кухињама и ресторанима рецепте за здраве, јефтине и лепе оброке. Први рецепт је за Врњачки филе. Од броја „лајкова“ на Фејсбук страници Кухињског калфе зависи и пласман школа. Најбољи ће гостовати у студију РТС-а!

Пред камерама Радио-телевизије Србије, ученици из неколико градова наше земље спремаће сваког уторка оброке који су карактеристични за поднебље у којем се налази школа, што ће моћи да виде најпре гледаоци Јутарњег програма, а затим и посетиоци Интернет портала РТС-а.

Камере РТС-а су 12.11.2018 . г. снимиле су припрему Медаљона од палачинака у шклском ресторану Угоститељско-туристичке школе Чајетина  . У припреми овог јела комбиновано је више различитих намирница које су здраве и карактеристичне за Западну Србију:интегрално и хељдино брашно, млеко, пилетина суве шљиве….( рецепт у прилогу)

У осмишљавању и припреми су учестовали ученици Никола Коле  и Драгана Пантелић цкао и настаници Куварства са практичном наставом Љубомир Митрашиновић и Небојша Крповић.

Укус и цена припреме овог здравог оброка су прави „пријатељи“ ученика који желе здраво да се хране. Пријатно!

 

 

Љубомир Митрашиновић

Небојша Крповић