Презентација образовних профила

image_pdfimage_print

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОБРАЗОВНИХ ПРОФИЛА И АКТИВНОСТИ НАШЕ ШКОЛЕ БУДУЋИМ СРЕДЊОШКОЛЦИМА

 

У уторак  31. маја 2022. године, група ученика осмог разреда, ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина, са предметним наставницама стручних предмета, Неранџом Јовичић и Софијом Павловић, посетила је хотел „Букет“, како га називају мирисни букет у цветном врту Златибора. Хотел се налази у најмирнијем делу Златибора, ушушкан боровом шумом и тишином која одмара.

Циљ посете је био да ученицима осмог разреда, представимо образовне профиле, које школа планира да упише у школској 2022/2023. години, у конкретном угоститељско-туристичком објекту, као и многобројне активности наших ученика и наставника, које смо реализовали претходне године у специфичним условима.

Приликом обиласка хотела, представили су нам бројне садржаје овог хотела, који задовољавају високе стандарде и захтеве бројних гостију. Обишли смо смештајни део. Све собе су модерно опремљене и имају поглед на борову шуму.

У конкгреној сали, која је опремљена најсавременијoм техничком опремом за организовање скупова, презентовале смо образовне профиле, које школа образује.  Акценат смо ставиле на упознавање ученика са дуалним образовањем (системом средњег образовања у коме се кроз теоријску наставу и вежбе у школи и учење кроз рад код послодавца стичу знања, вештине, способности и ставови) и на нови образовни профил хотелијерско-ресторатерски техничар. Хотелијерско-ресторатерски техничар – је нова квалификација (профил), настао као резултат пројекта у којем су учествовале земље западног балкана. Занимања су: хотелски рецепционер, шеф сале и надзорник одржавања чистоће у хотелу.

   Упознале смо ученике са организацијом рада у школи, могућностима за реализацију свих видова практичне наставе, сарадњу са другим школама, екскурзијама и излетима који се организују и другим заједничким активностима ученика и наставника.

Затим смо истакле: Зашто се уписати у нашу школу?

  • Стицање квалитетних знања и вештина
  • Пут до дипломе и посла у земљи и иностранству
  • Могућност упореног школовања
  • Наставак школовања
  • Сигурна школа
  • ….

 

Ученици задовољни посетом и обиласком, начином рада у хотелу, као и самом промоцијом образовних профила, показали су велико интересовање за упис у нашу школу.

Ми смо им пожелеле пуно успеха на завршном испиту и да упишу образовни профил, који воле и желе.

                                                

Чајетина, 31. мај 2022. године

Неранџа Јовићић