Prezentacija obrazovnih profila

PREZENTACIJA OBRAZOVNIH PROFILA I AKTIVNOSTI NAŠE ŠKOLE BUDUĆIM SREDNJOŠKOLCIMA

 

U utorak  31. maja 2022. godine, grupa učenika osmog razreda, OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina, sa predmetnim nastavnicama stručnih predmeta, Nerandžom Jovičić i Sofijom Pavlović, posetila je hotel „Buket“, kako ga nazivaju mirisni buket u cvetnom vrtu Zlatibora. Hotel se nalazi u najmirnijem delu Zlatibora, ušuškan borovom šumom i tišinom koja odmara.

Cilj posete je bio da učenicima osmog razreda, predstavimo obrazovne profile, koje škola planira da upiše u školskoj 2022/2023. godini, u konkretnom ugostiteljsko-turističkom objektu, kao i mnogobrojne aktivnosti naših učenika i nastavnika, koje smo realizovali prethodne godine u specifičnim uslovima.

Prilikom obilaska hotela, predstavili su nam brojne sadržaje ovog hotela, koji zadovoljavaju visoke standarde i zahteve brojnih gostiju. Obišli smo smeštajni deo. Sve sobe su moderno opremljene i imaju pogled na borovu šumu.

U konkgrenoj sali, koja je opremljena najsavremenijom tehničkom opremom za organizovanje skupova, prezentovale smo obrazovne profile, koje škola obrazuje.  Akcenat smo stavile na upoznavanje učenika sa dualnim obrazovanjem (sistemom srednjeg obrazovanja u kome se kroz teorijsku nastavu i vežbe u školi i učenje kroz rad kod poslodavca stiču znanja, veštine, sposobnosti i stavovi) i na novi obrazovni profil hotelijersko-restoraterski tehničar. Hotelijersko-restoraterski tehničar – je nova kvalifikacija (profil), nastao kao rezultat projekta u kojem su učestvovale zemlje zapadnog balkana. Zanimanja su: hotelski recepcioner, šef sale i nadzornik održavanja čistoće u hotelu.

   Upoznale smo učenike sa organizacijom rada u školi, mogućnostima za realizaciju svih vidova praktične nastave, saradnju sa drugim školama, ekskurzijama i izletima koji se organizuju i drugim zajedničkim aktivnostima učenika i nastavnika.

Zatim smo istakle: Zašto se upisati u našu školu?

  • Sticanje kvalitetnih znanja i veština
  • Put do diplome i posla u zemlji i inostranstvu
  • Mogućnost uporenog školovanja
  • Nastavak školovanja
  • Sigurna škola
  • ….

 

Učenici zadovoljni posetom i obilaskom, načinom rada u hotelu, kao i samom promocijom obrazovnih profila, pokazali su veliko interesovanje za upis u našu školu.

Mi smo im poželele puno uspeha na završnom ispitu i da upišu obrazovni profil, koji vole i žele.

                                                

Čajetina, 31. maj 2022. godine

Nerandža Jovićić