Радионица „Паметно – безбедно“

image_pdfimage_print

Извештај са организоване радионице за ученике

На предавању, које се одржало у библиотеци у Чајетини 7.10.2022. под називом “Паметно – безбедно” ученици 1/4 и 2/4 имали су прилику да чују корисне информације од стране представница Министарства за трговину, туризам и телекомуникације.

Предавање је било изнето кроз реалне прилике живота у Србији. Ученици су слушали о данашњим опасностима које вребају на друственим мрежама, на интернету уопште и о тзв. Предаторима, односно педофилима. Посебно их је заинтересовала тема заштите на мрежама. Напоменуто им је, иако то већ знају, да су родитељи њихови најбољи пријатељи, да верују наставницима и школи. Скренута је пажња да све случајеве насиља на интернету пријављују, да не занемарују поједине догадјаје, да се контролишу у коришћењу друштвених мрежа, како би им био живот сто реалнији и самим тим и лепши.

Ово је била веома корисна радионица за ученике првог и другог разреда, јер је ова тема у њиховом школском животу веома присутна, проблем су обимни и неопходно је да им се скрене пажња на правила коришћења друштвених мрежа и алати и начини како могу са заштите себе али и друге.

Професори који су радионицу реализовали заједно са ученицима су Јелена Турудић, Бранкица Манојловић и Софија Павловић Луковић.