Učenici pišu: Blok nastava turističko-hotelijerkih tehničara

Team building

 

Timbilding se pojavljuje početkom 80-ih godina prošlog veka u Americi, kao jedan od zaštitnih znakova novog kapitalizma. Danas svaka jaka kompanija u svetu redovno organizuje tim bildinge za svoje zaposlene. Iako je do pre desetak godina na našim prostorima bio potpuno nepoznat termin, tim bilding postaje sve popularniji među jakim kompanijama.

Timbilding se koristi kao sredstvo uspostavljanja i razvoja osećaja za saradnju među kolegama, za razvijanje osećaja pripadnosti kompaniji, kao i međusobnog poverenja među svim zaposlenima nezavisno od pozicije na kojoj rade.

Doslovan prevod engleske reči “Timbildingg” bio bi „stvaranje tima“, a najkraće rečeno objašnjava se kao skup edukativno-rekreativnih ili zabavno-rekreativnih aktivnosti kojima je cilj stvaranje tima ili osnaživanje i poboljšanje medjuljudskih odnosa u postojećem kako bi se dosegli zajednički ciljevi

10 Razloga za timbilding:
1. Poboljšanje komunikacije
2. Bolje razumevanje članova tima
3. Kompanija postaje prijatnije mesto za rad
4. Povećanje motivacije zaposlenih
5. Bolje razumevanje zajedničkih ciljeva kompanije
6. Razumevanje važnosti učinka svakog zaposlenog
7. Učenje jednih o drugima, dobrim stranama i slabostima
8. Povećanje produktivnosti I efikasnosti
9. Bolja saradnja unutar kompanije
10. Povećanje lojalnosti zaposlenih

 

Escape room

ŠTA JE ESCAPE ROOM  I KAKO SE IGRA?
-Room escape je fenomen koji je u poslednjih nekoliko godina u ekspanziji kako u svetu, tako i u Srbiji i predstavlja jedan od najpopularnijih vidova zabave i turističkih atrakcija. Igra je smeštena u određenu prostoriju koja je uređena u skladu sa temom sobe. Igra se u ekipi (2-5 igrača) i Vaš cilj je da u roku od 60 minuta savladate sve prepreke kako bi pronašli izlaz.

 

 

 

 

 

 

Upotrebite maštu, logiku i timski rad kako bi zajedničkim snagama pronašli skrivene tragove, rešili niz zagonetki i kombinacija koje vas vode ka izlazu. Sve što Vam je potrebno za igru jeste dobra ekipa, entuzijazam i pozitivno raspoloženje. Pozovite porodicu, partnera, prijatelje, rezervisite termin i spremite se na 60 minuta vrhunske zabave sa dragim ljudima, za doživljaj koji ćete pamtiti.

Marta Radenović III 4