Različitosti nas ujedinjuju – srednjoškolska razmena

Uspešno je realizovana srednjoškolska razmene  na Zlatiboru od 1. do 3.oktobra. U razmeni su  učestvovali naši učenici  i učenici  Sedme beogradske gimnazije.
Učesnici u razmeni su probali neke od zlatiborskih specijaliteta, vozili se gondolom, uživali u prelepom sunčanom pogledu sa Tornika, posetili Stopića pećinu i Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu. Održani su i interkulturalni časovi, interkulturalni bingo i kviz „Različitosti nas ujedinjuju“.
Razmena je deo projekta „Različitosti nas ujedinjuju“, koji realizuje Evropski pokret u Srbiji sa partnerskim organizacijama, uz finansijsku podršku Evropske unije. Razmena se održava u partnerstvu UG Zlatiborski krug i Erazmus studentska mreže Srbije.
 Učenike su pratili profesorka Jelica Pajić iz Beograda i predstavnik ESN Oleg Slatina, kao i profesorka Jelena Marić iz Čajetine i Jagoda Jeremić iz Zlatiborskog kruga.
Nova poznanstva stekli su učenici Ugistiteljsko-turističke škole u Čajetini i Sedme beogradske gimnazije. Utisci su vedri i pozitivni, a svi jedva čekaju novi susret u Beogradu.