Turističko hotelijerski tehničari – praktična nastava

STICANJE PRAKTIČNIH ZNANJA I VEŠTINA ZA ORGANIZOVANJE SKUPOVA I PRATEĆIH USLUGA

       Sticanje novih znanja, praktičnih veština, sposobnosti i stavova, odnosno stručnih kompetencija u realnom radnom okruženju, predstavlja savremeni model uspešnog obrazovanja učenika. Proces nastave i učenja mora se prilagođavati društvenim i tehnološkim promenama i nuditi potrebna znanja i veštine učenicima, koji će po završetku procesa učenja biti u stanju da samostalno urade određene zadatke.

Uz poštovanje svih epidemioloških mera, učenici trećeg razreda, obrzovni profil turističko-hotelijerski tehničar, realizovali su praktičnu nastavu u ugostiteljsko-turističkim objektima, koji se bave organizovanjem različitih stručnih skupova i događaja. Skupova koji se razlikuju po programu, broju učesnika, dužini trajanja i ciljnim grupama. Imajući u vidu da je Zlatibor jedna od najznačajnijih destinacija kongresnog turizma u našoj zemlji, jer ima razvijenu i turističku i kongresnu ponudu, učenici su imali mogućnost da u konkretnim objektima nauče poslove vezane za organizovanje skupova i događaja.

Tom prilikom su fotografisali kongresne sale i centre za dnevnik praktične nastave. Fotografije se nalaze u prilogu.

Fotografije: Kongresni centar ,,Romanija“

 

 

 

Fotografije: Kongresna sala i izložbeni prostor Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Zlatibor“

 

Fotografije: Kongresnog centra „Koledo“

 

Utisci učenika nakon realizovane praktične nastave u bloku:

„Sve pohvale za mentore. Objasnili su nam poslove vezane za organizovanje skupova. Pokazali su nam kongresne sale i kongresne centre. Mi smo bili zainteresovani i trudili smo se da naučimo nešto novo i korisno.

Veoma je lepo što možemo da vidimo i primenimo ono što učimo u školi“.

 

Zakljčak: Ovakav način realizacije praktične nastave pokazuje da škola ima izuzetne uslove za školovanje kadrova u skladu sa zahtevima savremenog koncepta obrazovanja i vaspitanja.

Učenici III-4 razreda i predmetna nastavnica Nerandža Jovičić