Snimanja spota

Izveštaj sa snimanja spota za potrebe konkursa

 

Takmičenje „Upoznaj svoja potrošačka prava“ sprovelo je  Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tvining projektom „Dalje jačanje zaštite potrošača u Srbiji u novim tržišnim uslovima“.

Cilj takmičenja je podizanje svesti o pravima potrošača kod učenika srednjih škola i podsticanje mladih potrošača da upoznaju i primenjuju svoja potrošačka prava u svakodnevnom životu.

Naša škola je u saradnji sa Davidom Kolakovićem, kamermanom lokalnih medija snimila spot i odazvala se pozivu. Na recepciji Turističko-rekreativnog centra na Zlatiboru gde rade naši bivši učenici, veoma predano su učenici snimili video spot u trajanju do 3 minuta i predstavili zaštitu potrošača u turizmu na primeru influensera koji se sve češće angažuju za potrebe promovisanja hotela. Predlog je da sa influenserima obavezno hotelijeri sastave ugovor gde se definišu sve stavke kako bi se pre svega zaštitili ostali gosti u hotelu ali i influenseri.

U jakoj konkurenciji 27 prijavljenih spotova, nismo nagrađeni ali su učćenici III 4 odeljenja, Marta Radenović, Luka Mladenović i Jelena Smiljanić, sa mentorom Sofijom Pavlović Luković odradili dobar posao i na najbolji mogući način promovisali školu i turizam našeg kraja.

„ Veoma dobro smo snimili i uživali tokom snimanja. Pohvaljena sam da imam naratorski glas i jako mi se svidelo kako zvučim na snimku. Kamerman me je savetovao da razmislim da se i profesionalno ovim bavim“.  – Marta

„ Bilo je baš zanimljivo i drago mi je što smo imali priliku da se i u ovome oprobamo. Sami smo satavili scenario i dobro odradili i svoje glumačke zadatke.“ – Jelena

„ Dugo smo snimali, ali nismo ni primetili kako je vreme odmicalo, jer je bilo zabavno i izazovno. Voleo bih da se opet oprobamo i konkurišemo da istom ili sličnom pozivu.“ – Luka

Hvala đacima i saradnicima koji su pomogli realizaciju ove ideje. Ovaj spot će se postaviti na sajt škole i koristiće se u aktivnostima promocije.

Sofija Pavlović Luković