Снимања спота

image_pdfimage_print

Извештај са снимања спота за потребе конкурса

 

Такмичење „Упознај своја потрошачка права“ спровело је  Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Твининг пројектом „Даље јачање заштите потрошача у Србији у новим тржишним условима“.

Циљ такмичења је подизање свести о правима потрошача код ученика средњих школа и подстицање младих потрошача да упознају и примењују своја потрошачка права у свакодневном животу.

Наша школа је у сарадњи са Давидом Колаковићем, камерманом локалних медија снимила спот и одазвала се позиву. На рецепцији Туристичко-рекреативног центра на Златибору где раде наши бивши ученици, веома предано су ученици снимили видео спот у трајању до 3 минута и представили заштиту потрошача у туризму на примеру инфлуенсера који се све чешће ангажују за потребе промовисања хотела. Предлог је да са инфлуенсерима обавезно хотелијери саставе уговор где се дефинишу све ставке како би се пре свега заштитили остали гости у хотелу али и инфлуенсери.

У јакој конкуренцији 27 пријављених спотова, нисмо награђени али су учћеници III 4 одељења, Марта Раденовић, Лука Младеновић и Јелена Смиљанић, са ментором Софијом Павловић Луковић одрадили добар посао и на најбољи могући начин промовисали школу и туризам нашег краја.

„ Веома добро смо снимили и уживали током снимања. Похваљена сам да имам нараторски глас и јако ми се свидело како звучим на снимку. Камерман ме је саветовао да размислим да се и професионално овим бавим“.  – Марта

„ Било је баш занимљиво и драго ми је што смо имали прилику да се и у овоме опробамо. Сами смо сатавили сценарио и добро одрадили и своје глумачке задатке.“ – Јелена

„ Дуго смо снимали, али нисмо ни приметили како је време одмицало, јер је било забавно и изазовно. Волео бих да се опет опробамо и конкуришемо да истом или сличном позиву.“ – Лука

Хвала ђацима и сарадницима који су помогли реализацију ове идеје. Овај спот ће се поставити на сајт школе и користиће се у активностима промоције.

Софија Павловић Луковић