Спортска секиција – такмичење кошарка и баскет

image_pdfimage_print

Савез за школски спорт Србије – Златиборски округ организовао је 15.12.2022. такмичења у кошарци и баскету 3 на 3. Окружно такмичење одржано је у Пожеги.

На такмичењу у кошарци је наступило девет мушких екипа из: Пожеге, Пријепоља, Косјерића, Ариља, Прибоја, Бајине Баште, Сјенице, Ужица и наши представници из Чајетине.  У дисциплини баскет 3 на 3 наступило је шест екипа међу којима је била и наша екипа – Угоститељско туристичка школа Чајетина.

Поред мушких, наступиле су и женске екипе – ученице из Пожеге, Пријепоља, Ужица, Нове Вароши у кошарци и баскету 3 на 3.

Победнице у жеснкој конкуренцији су биле ученице из Пожеге, које су убедљивом игром и резултетом показале да су класу испред осталих екипа.

У мушкој конкуренцији заслужено су победили  ученици Техничке школе из Ужице. Они ће представљати Златиборски округ на даљем такмичењу и желимо им пуно успеха.

Организација такмичења је, упркос томе што је дуго трајало, била на добром нивоу уз фер и коректно суђење и понашање које доликује пристојним спортистима.

Ученици наше школе су победивши ученике из Ариља дошли до полуфинала, где су изгубили од победника турнира Техничке школе из Ужица. Освојили су треће место и добили признања.

Ученици који су представљали нашу школу заслужују све похвале за труд, залагање, борбенст и пристојно понашање које су показали. Немерљиву подршку имали су од својих професора Софиије Павловић и Миломира Шопаловића и директорке Јелене Марић који су били до краја такмичења са својим ученицима што је за сваку похвалу и својеврстан подвиг. Дугујемо захвалност и запосленима у школи за помоћ у организацији и припреми докуентације за такмичење.

 

Децембар 2022. године

проф. физ. васпитања

Миломир Шопаловић