Вожња гондолом

Вожња гондолом за бољу мотивацију  ученика и практичну примену наученог

Ученици наше школе , одељење  2-4 је практичну наставу реализовало у природи, користећи атракције  локалне туристичке дестинације и добру сарадњу са ЈП“Голд Гондола“ Златибор.

Професорке економске и туристичке струке су  часове практичне наставе  испланирале у природи  и у договору са ученицима исти  реализовали :ученици су се возили гондолом до Торника, правили селфије и сликали природне и друге туристичке вредности Златибора. Практичан задатак се односио на састављање  мини извештаја –репортаже  о гондоли( опис , цена, капацитет), услугама које се гостима нуде у току вожње гондолом( бранч у ваздуху), опис сувенира , уређено место за одмор на врху,простор за сликање….

Ученици су мотивацију за практичан рад пронашли на чистом ваздуху, у покрету, шали и осмеху  те се  квалитет урађених задатака очекују на вишем нивоу . У изради задатка ученици ће искористити знања српског језика,пословне кореспонденцје , искуство новинарске секције и повезати са стручним знањем агенцијског и хотелијерског пословања.

                                                                                                                                       Јелица Кузељевић