Vožnja gondolom

Vožnja gondolom za bolju motivaciju  učenika i praktičnu primenu naučenog

Učenici naše škole , odeljenje  2-4 je praktičnu nastavu realizovalo u prirodi, koristeći atrakcije  lokalne turističke destinacije i dobru saradnju sa JP“Gold Gondola“ Zlatibor.

Profesorke ekonomske i turističke struke su  časove praktične nastave  isplanirale u prirodi  i u dogovoru sa učenicima isti  realizovali :učenici su se vozili gondolom do Tornika, pravili selfije i slikali prirodne i druge turističke vrednosti Zlatibora. Praktičan zadatak se odnosio na sastavljanje  mini izveštaja –reportaže  o gondoli( opis , cena, kapacitet), uslugama koje se gostima nude u toku vožnje gondolom( branč u vazduhu), opis suvenira , uređeno mesto za odmor na vrhu,prostor za slikanje….

Učenici su motivaciju za praktičan rad pronašli na čistom vazduhu, u pokretu, šali i osmehu  te se  kvalitet urađenih zadataka očekuju na višem nivou . U izradi zadatka učenici će iskoristiti znanja srpskog jezika,poslovne korespondencje , iskustvo novinarske sekcije i povezati sa stručnim znanjem agencijskog i hotelijerskog poslovanja.

                                                                                                                                       Jelica Kuzeljević