Međupredmetna korelacija

MEĐUPREDMETNA KORELACIJA IZMEĐU EKONOMIKE I ORGANIZACIJE PREDUZEĆA I AGENCIJSKOG I HOTELIJERSKOG POSLOVANJA

     Nastavni sadržaji – Pojam i vrste sredstava izučavaju se iz stručenih predmeta ekonomika i organizacija preduzeća i agencijskog i hotelijerskog poslovanja, u drugom razredu, obrazovni profil turističko-hotelijerski tehničar.

U cilju isticanja korelacije između nastavnih sadržaja i osposobljavanja učenika da primenjuju stečena znanja na konkretnim primerima, predmetne nastavnice, navedenih predmeta, održale su zajednički čas u odeljenju II – 4, u petak 06. 12. 2019. godine.

Učenici su u uvodnom delu časa odgovorili na pitanja u  radnim listovima, koja su se odnosila na pojam i podelu sredstava. Zatim su zaduženi učenici u parovima predstavili izrađene RRT prezentacije (sredstva preduzeća) i na taj način su stečena znanja iz ekonomike i organizacije turističkih preduzeća povezali sa novim nastavnim sadržajima iz agencijskog i hotelijerskog poslovanja – Ekonomski činioci poslovanja hotela (kadrovi i sredstva). U drugom delu časa su pomoću kruga za odlučivanje odredili značaj i važnost pojednih vrsta osnovnih i obrtnih sredstava. Na kraju časa su naveli strukturu osnovnih i obrtnih sredstava na primeru objekta gde realizuju praktičnu nastavu.

Učenici su istakli da je čas bio zanimljiv, dinamičan i izrazili su želju da realizujemo još ovakvih časova.

Po mišljenju predmetnih nastavnca čas je uspešno realizovan, ostavareni su ciljevi i ishodi učenja, istaknute su međupredmetne kompetencije, učenici su bili aktivni i motivisani za rad, a atmosfera na času je bila radna i podsticajna.

IMG-2
MEĐUPREDMETNA KORELACIJA
slika 4
MEĐUPREDMETNA KORELACIJA
slika 3
MEĐUPREDMETNA KORELACIJA
IMG-1
MEĐUPREDMETNA KORELACIJA

 

 Predmetne nastavnice:

Nerandža Jovičić

Valentina Janković