Vežbe turističkih tehničara – poseta turističkim objektima

Učenici trećeg razreda, obrazovni profil turistički tehničar, u okviru časova vežbi iz Agencijskog i hotelijerskog poslovanja, organizovano su posetili Studentsko odmaralište „Ratko Mitrović“ i kongresni centar vile „Romanija“ na Zlatiboru.

Cilj posete je bio upoznavanje kongresno-turističke ponude odmarališta „Ratko Mitrović“. Akcenat je stavljen na obilazak smeštajnih kapaciteta i prostorija u kojima se organizuju različiti događaji, kao i upoznavanje tehničke opremljenosti i drugih neophodnih uslova za organizovanje skupova i pratećih usluga.

U Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“, srdačno nas je dočekala domaćica odmarališta, Nataša Dulović, koja nam je predstavila kongresno-turističku ponudu odmarališta.

Odmaralište predstavlja kompleks sastavljen od 4 vile koje se nalaze u borovoj šumi nedaleko od centra Zlatibora. U objektima odmarališta, pored smeštaja i odmora studenata, organizuju se kongresi, seminari i savetovanja univerzitetskih nastavnika.

Vila „Romanija“, kongresni centar, sa dve sale od po 250 mesta, sa svim pratećim sadržajima za organizovanje različitih skupova. Prostor se može prilagoditi potrebama svih vrsta događaja i opremljen je najmodernijom opremom. Sale imaju savremenu tehničku opremu: LCD projektore i platna, flip čart, internet, mikrofon, laptopove, govornice…

U jednoj sali učenici su simulirali ulogu predavača i ulogu učesnika poslovnog skupa, nakon čega su se fotografisali.

nera nera2

Učenici u ulozi predavača


nera3

Učenici u ulozi učesnika skupa  

  Nakon oblilaska kongresnih sala, obišli smo Vilu „Srbija“, Vilu „Zlatibor“ i Vilu „Lovćen“

Učenici bogatiji za praktična znanja, zahvalili su se zaposlenim na ljubaznosti i izdvojenom vremenu za prezentovanje odmarališta i poželeli im puno uspeha u daljem poslovanju.

 

Nerandža Jovičić