Такмичење за најбољу фотографију

image_pdfimage_print

Наша школа учествује у пројекту прекограничне сарадње који организује Национални парк „Сутјеска“ у оквиру ког се организује и фото конкурс са вредним наградама. Њихов допис преносимо у целости:

ЈУ Национални парк „Сутјеска“, Тјентиште, је водећи партнер на пројекту прекограничне сарадње који се из ИПА Фонда финансира и имплементира на прекограничном подручју БиХ- Србија (Србија, регија Ужица и Пријепоља (Парк природе Златибор, Посебни природни резерват Милешевска ријека, пејзажи изванредних карактеристика „Камена гора“ и „Озрен-Јадовник“ и Босна и Херцеговина, Национални парк Сутјеска, општина Фоча).

Да би се разумјела важност заштите животне средине у раној фази живота, у оквиру пројекта организујемо акцију „Чишћење школе“ за ученике у основним и средњим школама у прекограничном подручју, као и „Дан природног наслеђа“ са такмичењем ученика основних и средњих школа за најбољу фотографију „природног наслеђа“. Циљ ових активности је подизање свијести о заштити и очувању природе и богатству природне баштине прекогранучног подручја.

Овим путем позивамо ученике свих разреда одабраних школа да својим фото апаратима/мобилним телефонима искажу креативност и фотографишу призоре из природе, те да максимално једну свoју фотографију пошаљу на е-маил адресу fotografija@sutjeskanp.com

Најбоље фотографије ће бити промовисане у оквиру промотивног материјала ЈУНПС (постери, брошуре, флајери, друштвене мреже), шест најбољих ће бити одштампано на платну и изложене у изложбеном простору који је дио Центра за научно истраживање и екологију на Тјентишту. Најбољих шест фотографија биће награђене са вриједним наградама на посебно организованој церемонији у НП Сутјеска.

Пропозиције тамичења за најбољу фотографију:

  • Фотографија мора бити високе резолуције, мин. 1920 х 1080п
  • Један ученик може послати максимално једну фотографију
  • Обавезно је да на фотографији буде мотив из природе (по могућности неки мотиви из предјела прекограничног подручја како је наведено горе)
  • Аутори награђених фотографија биће потписани, а преузимањем награде дају сагласност ЈУНП Сутјеска да може фотографије користити у промотивне сврхе.
  • Рок за достављање фотографија је 04.06.2021. године. Накнадно достављене фотографије неће бити разматране.

Аутори награђених фотографија су обавезни да потпишу документ о преносу власништва, те да награде (опрему) задрже у свом власништву у периоду од 7 година.

Списак награда за најбољу фотографију:

Ред бр. Назив Количина

у ком.

Појединачна вриједност
1. ГПС уређај са футролом и СД картицом 1 618,42 еур
2. Фото апарат 1 322,93 еур
3. Таблет 1 262,58 еур
4. Екстерни хард диск 3 148,93 еур